Pane Babiši, zklamal jste mě. Nevěřím vám!

Vážený pane Babiši.

Když jste v roce 2013 masivně vstoupil do politiky, vnímal jsem vaše slova jako naději ke změně české politiky. K lepšímu. Nemalé množství mých přátel a známých na mě koukalo s despektem a považovalo mě za blázna. Že prý si chcete jen nahrabat, pojistit vztahy Agrofertu se státem, získat větší moc.

Má obvyklá odpověď na jejich slova bylo: “Dejme mu čas, první rok, rok a půl ukáže, zda své sliby a představy začne naplňovat, jakým způsobem a pak ho teprve hodnoťme”. Dával jsem vám šanci, neodsuzoval jsem vás předem. Uplynuly 2 roky, nastal čas na hodnocení.

Zde jsou pro mě stěžejní body, které mě ve vašem působení zajímaly.

Řídíme firmu jako stát

Hezké heslo, pro zkušenější se státní sférou z říše pohádek. Ale proč ne, státní sféra potřebuje spoustu podnětů a pravidel ze soukromé sféry. A některé z osobností, které jste pro svoji vizi přesvědčil, dávali velkou naději na změnu. Co jsem očekával a na co se těšil?

  • hmotná odpovědnost úředníků a jejich odbornost – před volbami jedno z hlavních témat vašeho hnutí. Výsledkem je Služební zákon, který garantuje úřední definitivu bez definované odpovědnosti úředníků (např. dle návrhů TOP09 a STAN). Zákon obsahující politické (= neodborné) náměstky na ministerstvech.
  • nezávislost úředníků na politické reprezentaci je přesně to po čem jste vy volal. Bylo smutné vidět, kolik personálních změn provedli ministři ANO včetně vás před účinností služebního zákona. Mnoha případech (např. náměstci Pros, Wagenknecht, později Hornochová) rozhodně nešlo o odchod z důvodu nedostatečné odbornosti, navíc šlo o odchod lidí, které jste s sebou do státní sféry přivedl.d
  • nárůst úředníků na MF ČR je mezi roky 2015 a 2016 nejvyšší u vás. V přímém rozporu s deklarovanou snahou “zefektivňovat” provoz státu. (z 1471 na 1643, +11% meziročně). O celkovém nárůstu úředníků o 7000 tabulkových míst nemluvě :-(.
  • oceňuji elementární otevřenost MF ČR ve formě otevřených dat.
  • Registr smluv – zákon je zásadně jiný – horší a méně účinný a s odloženou splatností – než textace, se kterou před volbami 2014 souhlasila podstatná část koaličních poslanců včetně poslanců ANO. Ale buďme rádi alespoň za to, co se podařilo schválit. I navzdory některým poslancům ANO (Berdychová, Okleštěk, Sedláček a Sedlář). Na druhou stranu oceňuji, že na MF ČR se principy tohoto zákona řídíte již dříve. Bohužel vaši straničtí kolegové nikoliv.

EET a otevřenost

EET je velké téma vašich oponentů. Já s principem EET nemám problém (což je na delší a jiný článek). Bohužel EET s ukázalo býti zásadním důkazem o rozporu vašich slov a slibů s realitou.

Před volbami jste kritizoval zmanipulovaná výběrová řízení, domluvená VŘ a zneužívání VŘ v režimu “jednacího řízení bez uveřejnění”, zejména v oblasti IT.

A co jste udělal vy při první příležitosti:

  • s argumentem na “citlivost zpracovávaných dat” jste převedl projekt pod Státní pokladnu Centrum sdílených služeb s cílem vytvořit EET a další projekty interně. Bez ohledu na zřejmou, a nyní i potvrzenou absolutní kapacitní a odbornou neschopnost SPCSS tento úkol splnit.
  • Bez výběrového řízení, účelově rozdělenou zakázkou na 3x 1.999.999 Kč (1 Kč pod zákonný limit) jste zadal analýzu EET. Tuto jste poté odmítl publikovat a uveřejnil jste ji až poté, co její plné znění uveřejnila média.
  • Kvalita analýzy za 6 miliónu korun obsahuje řadu chyb, je na úrovni slabé bakalářské práce studenta ČVUT a ukázala, že systém neobsahuje žádné centrální zabezpečení dat, ochranu před neoprávněným přístupem a použitá šifrování jsou již nedoporučovaná.
  • Navzdory všem proklamacím a existenci SPCSS jste se rozhodl zadat implementaci EET firmě IBM, zcela bez výběrového řízení. S očekávanou cenou 50 miliónu korun. Jako součást projektu ADIS, jenž nebyl soutěžen ani jednou od roku 1992, pod hlavičkou Generálního finančního ředitelství. A problémů spojených s SPCSS a GFŘ je více.
  • Přes nesouhlas RVIS se tohoto postupu nechcete vzdát a stále odmítáte otevřené VŘ.

Makáme

Krásné, úderné heslo. Skvěle se vyjímá na billboardech. A realita?

 

Konflikt zájmů

Příležitostně se porovnáváte s p. Bloombergem, zejména v tom, že jste stejně kritizován ohledně konfliktu zájmů jako on. Bohužel vy jste pro zmírnění konfliktu zájmů neudělal nic, a už vůbec nic dobrovolně nad rámec zákona. To jste mohl, mohl jste tak prokázat osobní zájem jít příkladem a tento střet zájmů zmírnit. Odmítl jste to.

P. Bloomberg vykonával svou funkci starosty New Yorku (rozsahem a rozpočtem +- premiér ČR) pod výrazně tvrdší zákonem o konfliktu zájmů, ale p. Bloomberg šel výrazně nad rámec tohoto zákona (porovnání), a to plně dobrovolně. Mimo jiné měl zakázáno on, i jeho firmy obchodovat a spekulovat v souvislosti se vším, co se týkalo státu NY a musel zveřejnit veškeré aktuální obchodní kontakty se státem NY.

Tvrdá data o obchodování vašich firem v čele s Agrofertem ukazují jejich nárůst v obchodování se státem o desítky procent meziročně. A vaše reakce? “Mě to nezajímá, každý ví, že jsem v konfliktu zájmů od chvíle,kdy ráno vstanu”. Pár příkladů:

Chamtivost, nečestnost – prostě Čapí hnízdo

Úplně samostatná kapitola, v objemu peněz skoro zaokrouhlovací chyba, ale já si z ní beru několik závěrů:

  • Kauza Čapí hnízdo je – podle všech dostupných informací, kterých je už dost a jsou skutečně přesvědčivé – poměrně triviálním dotačním podvodem, provedeným navíc  hloupým způsobem.
  • Těžko říci, zda šlo o porušení zákona, ve formalistickém Česku možná ani ne. Ale fakticky jde o podvod, zakrytý jen triviální právní fintou. A důkazů, že šlo jen o právní kličku je mnoho. (např. zde, zde, zde)
    • Změny vlastnictví a lidi, kteří řídily či kontrolovaly firmu Farma Čapí hnízdo a.s. v době dotace, jsou v jednoznačném přímém vztahu k vám osobně (vaše dcera, bratr vaší partnerky), tak ke společnosti Agrofert
    • Pozemky patří firmě IMOBA, 100% vlastněné firmou SynBiol, která je 100% vlastněná Andrejem Babišem. Je jiným, vámi.
    • doména capihnizdo.cz byla od roku 2007 nepřetržitě ve vlastnictví firmy Agrofert Holding.
    • Agrofert ručil za úvěr 350 mil. Kč pro firmu Farma Čapí hnízdo.
    • Agrofert půjčil této firmě auto.
    • Právníci i notáři byli stejní, jaké používá Agrofert i Vy.
    • Existují desítky článků, vašich citací, rozhovorů, fotografií i video záznamů z let 2010-2014, kde se otevřeně přiznáváte k tomu, že Čapí hnízdo “je vaše”. O slavné citaci “nejlepší nápad mého života” z roku 2015 nemluvě.
  • Manipulace (a to nikoliv jediné) s personálním obsazením Auditního orgánu MF ČR, orgánu, který má a musí prověřovat vášimi firmami obdržené dotace.
  • Snaha o nezákonné zjištění informací o vyšetřování dotace na Čapí hnízdo ze strany vašeho náměstka Tomáše Vyhnánka. Toto zneužití postavení vaším přímým podřízeným bez toho, aniž byste tohoto člověka okamžitě vyhodil, odsoudil a ujistil veřejnost, že zcela podporujete nezávislé vyšetření celé věci je pro mě v celé aféře to NEJHORŠÍ.
    Ano, formálně se od jeho činu distancujete, ale současně říkáte “nevidím nic zvláštního na tom, že obešel dva své podřízené ředitele”.

 

Ocituji J.Hlavenku, který to napsal krásně, a lépe než bych dokázal já sám

Proč se tak stalo? Mám vysvětlení. Je známo a mnohokrát dobře dokladováno, že velmi mocní lidé postupně ztrácejí určité vnímání a rozlišování. Že tak jako už dávno ztratili vnímání rozdílu mezi férovým a neférovým, etickým a neetickým, mezi lhaním a říkáním pravdy, tak postupně ztrácejí schopnost rozlišovat mezi legálním a nelegálním. Protože přece “všechno jde”, všechno projde, všechno nějak s právníkama pošéfuju: zákony jsou na mě krátké, tedy neplatí, nemusím se jimi řídit, hranice mezi legálním a nelegálním přestává existovat, což samozřejmě velmi zjednodušuje život.

 

Vážený pane Babiši, 

Zklamal jste mě, množství splněných slibů vidím pomálu, ale za to se naplnilo mnoho obav mých přátel a některé mé skryté obavy. Nevěřím vám, že chcete a jste vůbec ochoten provést alespoň část změn, které slibujete. Vaše činy vás usvědčují. Přál jsem si tu mít “našeho českého” Bloomberga.

Vy Bloombergem nejste a nikdy nebudete.

Svými činy jste prokázal, že jste populistou, který se stará o svůj soukromý zájem, nikoliv zájem veřejný. Stal jste se českým Berlusconim.

Nejsem jen zklamán, já už vám nevěřím.

print
Tagged ,

17 thoughts on “Pane Babiši, zklamal jste mě. Nevěřím vám!

  1. Pánové, se zájmem a jistým odborným oceněním jsem si přečetl všechny důvody, pro které Vás AB zklamal. Pro mne je ale ve Vašich vyjádřeních podstatné pouze jedno: poprvé jsem slyšel někoho (kromě jeho poslanců a ministrů), kdo AB volil. Kdo volil člena KSČ až do listopadu 1989 a agenta StB. Přihlášku do KSČ prostě podepsal a vzhledem ke své inteligenci a vzdělání mohl, měl a musel vědět, že tato organizace popravila 245 nevinných lidi ve vykonstruovaných procesech, mučila lidi při výsleších, zavraždila 340 lidí na hranicích při pokusu o přechod do svobodného světa, nespravedlivě odsoudila 240.000 lidí k vysokým trestům, z nichž 4.500 zemřelo v lágrech na nelidské podmínky a při pokusech o útěk, způsobila exil 170.000 lidí – české elity. Kromě toho ekonomicky, ekologicky, kulturně, politicky a morálně zdevastovala tento stát a národ a způsobila 21 let okupace cizí mocností. Tohle všechno věděl a přesto podepsal i vázací akt a stal se agentem StB. Navíc to nyní jako chlap nepřizná a docela trapně se on a jeho zastánci odvolávají na to, že “soud rozhodl, že nespolupracoval”. Za prvé – od kdy je rozhodnutí soudu cizího státu relevantní pro uplatnění českého zákona (v tomto případě lustračního), za druhé – soud tak učinil na základě flagrantní lži řídícího důstojníka StB, který už tím, že porušil zákony a svou přísahu pracovníka StB, když přiznává, že ten vázací akt byl podfuk, je nedůvěryhodný – i ve slovenském soudnictví jsou ještě bývalí komunisté! Za čtvrté – lustrační zákon neříká “kdo spolupracoval”, ale “kdo byl evidován”. A AB byl evidován jako agent StB a jako agent StB nemohl být zařazen nikdo, kdo nepodepsal vázací akt.

    Vím, pánové, že bude argumentovat vším možným, zejména tím, že jde o věc a že už nikoho nezajímá, co kdo dělal v minulosti. Ale jedna věc je jasná – kdyby byl nebyl podepsal přihlášku do KSČ a vázací akt StB, nemohl by být za totalitního režimu v takových pozicích v ZO v jakých byl, nemohl by získat ty znalosti a kontakty, které pak využil. Kdyby nebyl v KSČ, tak by nebyl dostal ty úvěry od komunistů v bankách těsně po listopadu. Jeho bohatství má samozřejmě původ v jeho kontaktech a znalostech získaných za totality. Za té totality, za které byly na ďáblickém hřbitově pochovány, resp. spíše zahrabány mrtvolky dětí, které zemřely v lágrech a kriminálech vězeňkyním. dětí které zemřely na nedostatek výživy a lékařské péče!

    A takového člověka jste, pánové, volili! ne on, ale jeho voliči jsou vinní tím, že tato společnost znovu rudne a hnědne, protože se stává díky takovým voličům a bývalým komunistům na vysokých postech lhostejnou a zapomíná na ty oběti!!!!

    • Marek16565 says:

      rozdíl mezi vašim komentářem a i mnou oceňovaným článkem M. Blahy je bohužel v tom, že podobného emočně podbarveného kydání hnoje které jste předvedl si obvykle snažím nevšímat – dají se přikroutit jak je libo, bulvár sice nečtu ale takto nějak si představuji jeho práci 🙂 … zatímco argumentů které uvedl Michal Bláha si nevšímat opravdu nelze, vychází ze skutečných činů a protichůdných slibů.

      • Viktor Hartoš says:

        Jen tak pro pořádek. Kdo spolupracoval s StB nakydal na sebe sám. A že smrdí? Vždycky můžete dělat že ne…

      • Tomas says:

        No, nevím, jak moc přesná ta čísla o mrtvých za minulého režimu jsou, ale podstata je dána. Netečnost lidí vůči politice, ochotě rvát se za osobní svobodu a s ní spojenou zodpovědnost přesně odpovídá stav naší společnosti a směr, kterým se nyní ubíráme. Zkrátka, jdeme směrem do nesvobody, a co je zarážející, na můj vkus velmi brzy po “revoluci”. Zbohatnutí p. Babiše je přesně v tom duchu, co napsal pán v původním komentáři. Stačí se zajímat a umět použít internet a dostupné zdroje. Jeho bohatství nemá nic dočinění se zbohatnutím ve svobodné zemi (individuální svoboda je svázání se svobodou tržní příslovečnou pupeční šňůrou). V té bohatnou Ti, kteří nabídnou ve svobodném tržním procesu lidem něco nového, za co jsou ochotni lidé platit a to ve velkým a klidně i velké částky. Podívejte se na 10 nejbohatších Čechů a ukažte mi příklad podnikatele, tak jak jej vnímá klasický liberalismus? Není tam žádný. Všechno jsou to pouze lidé, které využili transformace, nikoliv svých podnikatelských inovativních aktivit.

      • Hjda says:

        Nevím, jak jste k takovým závěrům dospěl, ale jako bývalý vyšetřovatel s panem Kovaříkem do puntíku souhlasím. Vyšetřoval jsem jak zásah na Nár. třídě, tak činnost StB a v hodnocení bych byl ještě tvrdší. Bohužel, KSČ nebyla postavena mimo zákon z několika důvodů. Hlavní byl počet komunistů 1700000, tudíž v každé druhé rodině byl někdo komunista a plošné odsouzení této strany, jako zločinecké, by vyvolalo emoce poloviny národa, což si nikdo nepřál.O StB hovořit nemohu, pokud se nechci provinit. Mohu však uvést a to zcela zodpovědně, že tzv. Sametová revoluce byla plánovaná gen. Lorencem a klikou jeho přívrženců již od roku 1985 a podílely se na ní příslušníci StB a ÚV KSČ. Od roku 85 tunelovali podniky, převáděli finanční částky do zahraničních bank a různým způsobem převáděli majetky, zejména nemovitosti a polnosti na sebe, nebo na své rodinné příslušníky. Také privatizace byla připravena dávno před “revolucí” a byly vytvořeny takové podmínky, aby z nich nejvíce těžili soudruzi, nebo bývalí soudruzi. Pan Bureš-Babiš k nim patřil. Jeho charakter a morálka je vyloženě asociální a hodný komunisty a StBáka zároveň, přičemž ve zločinnosti nad nimi ční jak Eifelova věž.

    • Petr Hájek says:

      Asi jste přehlédl, že slovenský soud pana Babiše očistil !

    • Gustavson says:

      Souhlasím s Markem-16565. Přesně takové kydání hnoje od někoho, kdo sám v hnoji po kolena stojí (ODS, TOPka, socani, komanči…) pomohlo tomu, že se Babiš k moci dostal. Neříkám, že jsem mu od začátku věřil, ale když už mu uvěřilo skoro 30 procent voličů, ctil jsem tu roční až půldruhoroční dobu jeho hájení. Ta uplynula, Babiš předvedl, jak to myslí s českým národem, resp. s jeho kasou, takže je potřeba mu to v příštích volbách dát najevo. Ovšem nikoliv kydáním nějakých dalších emočně zabarvených hnojů s časovým přesahem někam “k rannému středověku”, ale je potřeba ho zbavit funkcí pouhými fakty, co udělal (či neudělal) za dobu ve vládě. A po odstřižení Babiše od nitek se (snad) nějaké jeho podvody vyšetří.

      P.S. Babiše jsem nevolil a v KSČ jsem já ani nikdo z mých předků nebyl.

  2. Ruda Flegr says:

    Umím pochopit jaký Babiš je a co dělá. K jeho minulosti by jen těžko pasovalo něco jiného. Nemohu pochopit, proč mladý a úspěšný člověk věří někomu, kdo byl v KSČ v nejhnusnější době normalizace a spolupracoval s StB.

  3. autore ,jste legračnějším než na fotu vypadáte :)))))). Už jenom vaše osobní prezentace čpí na dálku sebestředností ala solopsismus !!!!!

    To jste opravdu čekal , že ve švejkolandu obývaného 10 miliony smějících se bestií tj. potomků hulvátů a posluhů a mravně a intelektuálně zdevastované entity , která již na význam slova Národ rezignovala se vše změní nástupem reálné osoby coby neo-mesiáše ????

    Dvě skutečnosti doprovázející pseudocausu Čapí hnízdo pouze ji samotnou devalvují a zvyšují tenzi mrtvolného zápachu . Jednou skutečností jest fakt, že chování Agrofertu z roku 2007 se nijak kvalitou i kvantitou nevymyká chování mnoha subjektů národní buržoazie cítící příležitost danou DOTAČNÍMI TITULY !!! To že největšími ” mravokárci ” jsou Ti, kteří si na Babišovi vylámali zuby a krátce před tím mu lízali paty tj. ex-náměstek Wagenknecht a ta zrzavá maturantka s velice zajímavou minulostí s let devadesátých / tj. metod novinářky souměřitelných co do metody i mravů s chováním Agrofertu o cca 20 let později / pouze dokresluje fakt, který se od jak živa zval- POTURČENEC HORŠÍ TURKA !!!!

    Ostatní komentáře až na jede nestojí za bližší reakci . To mohu poslouchat Němcovu, Lnagšádlovu a občas M.Bendu a ………..

  4. Milan says:

    Přátelé, je zbytečné analyzovat Babiše, je to prostě narcistický psycopat, má všechny znaky.
    Pokud zde píšete o získání” imperia agrofert, tak to je otázka na dlohé téma a muselo by se začít již v 80 letech, ale pokud to zjednoduším, pak je nutné se zajímat, kam zmizelo po 89 roce z PZO 25 milionů dolorů ke terým měl přístup právě Babiš a další, kteří tak zázračně zbohatli.
    Následně je nutné, si dosadit udajná jména dle Babiše kdo byli ti kamarádi ze Švícarska co mu pohojli”? Jedním z jmen je již zesnulej Marc Rich, který utekl z USA a 20 let žil ve Švícarsku na stejné adrese, kde měl sídlo i Babiš, tento Marc Rich utekl z USA jelikož na něj byl vydán zatykač, za dolarovo miliardové daňové uniky.
    Následně je nutné se podívat, jaký byl po 89 roce uměle vytvořený kurz dolaru, kdy se pohyboval cca 40-45Kč a jediné, co ještě chybělo ke zdarnému vykupu Českého majetku za uměle mavýšený dolar, bylo sehnání bílého koně, jelikož v té době zahraniční investor, nemohl zde nic vlastnit a k tomu se náramě hodil kolega Mark Richa Babiš, který investoval přes americkou banku miliony dolarů do vykupu pro tiho zahraničního partnera a samozřejmě za to dostal své, např. VIP učet u americké banky s otevřeným takřka neomezeným účtem a kola se roztáčejí.
    Následně na scénu přichází další Babišův kolega, Andrew Zivy, který byl 51% vlastník agrofertu a kdo tento babišův kolegáček vlastně je, je to další parazitní zloděj, který všechny zločiny maskuje za nespočet firem, dále na něj v mnoha státech je stále platný zatykač za např. genocídu, za nelegální těžbu nerostu, za nelegální obchod se státy na které OSN vydalo embargo atd… atd.. tak toto jsou dvě hlavní postavy, Babišova zázračného zbohatnutí, ale jak jsem řekl, je nutné se vrátit v čase, kde je 25 milionů dolarů z PZO?

    Pokud se jedná o Babišův vstup do politiky, tak ten nebyl tak čístý, jak on prezentuje, důvod je připravovaná dohoda TTIP, která se začala veřejně prezentovat právě v roce 2011 a Babiš neměl jinou možnost, jelikož všechny vlády které kdy korumpoval a to dělal dokonce se i přiznal, když řekl že v každé vládě lobboval, kdy přiznal, že byl voličem ODS a miliony sponzoroval VOLEBNÍ KAMPAŇ čssd atd… atd.. již nemohl spoléhat, že se stále další vlády tak snadno nechají korumpovat a navíc si řekl že ušetří a na vše si dohlédne sám osobně, aby zákony které zde budou, tak v případě podpisu dohody TTIP se nebude muset obávat.

    Ne Babiš je to nejhorší co se kdy dostalo k moci, lidem předhodí bezvýznamné téma jako je třeba EET, jako kost psům” a zatím si v klidu dělá to co potřebuje.

    Babiš vsadil při volební kampani na to, že lidé jsou hodně zavistiví a to mu vyšlo, zavistivci jsou spolehliví voliči, jelikož radi slyší, že na jejich souseda zmrzlináře si údajně Babiš došlápne atd.. voliči hnutí ano jsou z 80% zastupci zavistivejch lidí, ten zbytek, jsou kamarádi a hlupáci.

    Snad ještě, někteří voliči tvrdí, že Babiš nepřišel do politiky krást, já jim dávam za pravdu, on tam Vážně nepřišel krást drobné miliony, on tam přišel ukrást vše!

    Před vstupem Babiše do politiky byla jeho firemní čísla v červeném, takřka ve všech oblastech a po vstupu opět všechna čísla zelenají ))

    Babišův agrofert je na 3 místě nejziskovějších firem v ČR, ale již není ani v první dvacítce, největších plátců daní??

    Babiš sám sobě schvaluje daňové úlevy, dańové slevy, kurva to se to podniká, ale běda, že si zmrzlinář zašije nějakou tu tisícovku, tytyty…

    Ze země se každým rokem odveze 450 miliard korun a jen cca 200miliard, se zde investuje, proboha to i naprostý idiot musí vědět, že naše země je pernamentně vykrádaná, sic se zde krade již od bílé hory, ale toto je již definitiva!

  5. Tomáš Štros says:

    Pěkná zpověď naivního blba.

  6. Pan Pýnis says:

    Co jste si zvolili, to máte. Všichni si dělali iluze o Nečasovi – panu čistém a vyklubal se z něj submisivní panák ovládaný ctižádostivou mrchou, z revolucionáře Vondry se stala karikatura sebe sama. Šaškárenský projekt VV s mutující napodobeninou Napoleona v čele idioty od volebních uren taky nepotěšil, teď jste čekali taky zázrak. Tenhle zbohatlík šel do politiky ne z lásky k bližnímu, ale z lásky k prachům a moci, kdo to nepoznal už před volbama je trouba. Do politiky nikdo nepůjde pro vás, ale pro sebe, na západ od nás ale aspoň občas něco upustí od stolu. Kdo si myslí, že tyhle pseudostrany něco změní se šeredně mýlí.

  7. Peter Breiten says:

    Snad se najde více lidí, kteří najdou v sobě tu sílu a odvahu říci tomu korporátnímu psychopatovi, co si o něm myslí … To co jste napsal milý pane bych podepsal tisíckrát! Já si Vás vážím!

  8. gina says:

    Také bychom neměli zapomenout na ovlivňování českého mediálního prostoru, kde společnost Mafra a.s. podporuje a praktikuje manipulaci veřejným míněním a dokonce cenzoruje, např. idnes.cz

  9. Aua says:

    To jste potřeboval k tomu, aby jste prozřel, mediálně zajímavou kauzu? Já myslím, že příležitostí uvědomit si co je Babiš zač, bylo mnoho již dříve. Takovýto článek by měl koule před rokem, dnes to vyznívá ve smyslu: “Tak já si taky kopnu…”. …No ale aspoň že Vám to docvaklo aspoň teď. I když teda vlastně dost pozdě…

  10. […] události předcházel můj článek a Pane Babiši, zklamal jste mě. Nevěřím vám! a má následná schůzka s Andrejem […]

Comments are closed.