Doplněno: Nejlepší datová SIM pro cestování po EU

Cestování po EU s nutností připojení na internet vyjde docela draho. Zvlášte s českými operátory. Řešením může být (jak kde) zakoupení lokální SIM karty. Ale pokud plánujete navštívit 2 a více zemí, ani lokální SIM se obvykle nevyplatí. Co s tím?

Existuje několik operátorů, které nabízejí levná data v celé EU. Pěkný přehled je zde, ale mě se nejvíce líbí a koupil jsem si Mundo SIM od Orange Spain s Go Europe volbou.

Je to jednoduchý a levný tarif. Pravidla a ceny jsou jednoduché:

  • Tarif platí ve všech zemích EU. Tzn. neplatí ve Švýcarsku, Severním Kypru, Andoře a Gibraltaru.
  • 100MB během 24 hodin stojí 1EUR.
  • Denní limit dat není omezen, tzn. každých dalších 100MB stojí opět 1EUR.
  • Podpora 2G, 3G sítí v plné HSPA+ rychlosti, někde prý již LTE roaming (bez záruky).
  • iPhone tethering ve Španělsku není (není dostupný oficiální hotspot profil pro iPhone), v různých zemích EU to možné je. V USB modemu bez problémů všude.
  • Volání kamkoliv po EU je za 1EUR na den za 60min volání. Pokud nestačí, každých dalších 60min stojí 1EUR.
  • Dobíjení je možné přes SMS (nezkoušel jsem) nebo přes web. Nejspíše mají nějakou akci, při dobití navýší kredit o 150% dobíjené částky, takže 100MB dat stojí jen 0.75 Eur.
  • Kredit expiruje za 1 rok bez pohybu nebo navýšení.

SIM kartu jsem koupil za 15EUR s kreditem 10EUR na http://simcard.spainsur.com/content/11-orange-go-europe-browse-and-talk-in-europe-as-you-would-in-spain. (Další možnost je koupit na http://www.simcardspain.es. To jsem nezkoušel, neznám podmínky ani cenu doručení.)

Pro mé potřeby ideální SIM. A důkaz, že je možné najít operátora s jednoduchým tarifem, jednoduchými podmínkami a rozumnou cenou. Opak toho, na co je český zákazník zvyklý.

PS: vyzkoušeno v posledních 2 měsících v Německu a Rakousku, dobíjeno českou platební kartou.

Postup jak dobíjet: Sekce Top-ups na http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Euro1 , český překlad od Google je docela čitelný.

print

80 thoughts on “Doplněno: Nejlepší datová SIM pro cestování po EU

  1. michalillich says:

    A musels ji koupit ve Španělsku?

  2. Jaroslav V. says:

    Vidím, že mají na výběr 3 velikosti SIM karet, jakou jste objednával ? nepřijde prostě vylamovací jakou mají naši operátoři ?

  3. Nejpozději od 15.12.2015 již ta karta nebude potřeba. Jinak zkoumal jste nabídky slovenských operátorů, nemají podobné podmínky?

    • michal says:

      Konkretne prosim

    • Můžete dát nějaký aktuální zdroj ohledně toho, že karta nebude potřeba. Podle mých informací zrušení roamingu sice mělo být letos, ale nakonec se v březnu odložilo na rok 2018.

      • Omlouvám se za nepřenost, Michal Zbortek má pravdu, roaming v rámci EU měl být zrušen k 15.12.2015, letos to ale EU prodloužila do roku 2018. Nicméně např. slovenští mobilní operátoři roaming zrušili resp. v EU roamingu jsou stejné podmínky jako na Slovensku.

  4. Matej says:

    Dobry den, vypada to ako zaujimavy tip. Chcel by som sa spytat, ako presne to funguje – kazdych 24 hodin je to treba aktivovat, alebo sa to deje automaticky? Napr. po prvom vyuziti dat alebo zavolani?

  5. allfa says:

    Super. Taková karta se hodí. Nemusím řešit jednotlivé země, kudy projíždím. Už jsem objednal. Nejspíš opráším zase OnTheRoad v mobilu. Jen ta aplikace zmizela z Google Play.

  6. Jiri says:

    Dá se to bez problémů dobíjet českou kartou přes net ?

    • michal says:

      Ano, vyzkouseno

      • vojta66 says:

        Kartu Mundo s balíčkem GO Europa mám aktivovanou, koupenou přes ebay, vidím se na stránkách orange.es, přihlášený tam jsem s číslem, jenže cz kartou NEDOBIJU a to je dost problém, páč jsem koupil tu s kreditem 5 eur….(kartou normálně jinak platím na internetu)…dělám něco blbě?

        • michal says:

          Je potreba nastavit ze jde o electronickou kartu, nikoliv kreditni. Viz popis postupu na http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Euro1

          • vojta66 says:

            Ahoj, pravdu máš, a už to klaplo, paráda, děkuji.

          • vojta66 says:

            ad ten bouns, bohužel pravdu máš znovu, je to jen pro používání ve Španělsku a ne v roamingu…Caramba 🙂

        • vojta66 says:

          tak už se to povedlo, dal jsem možnost přes elektronické bankovnictví – nelogicky – a pak už to kartu vzalo a vše proběhlo ok a dostal jsem ještě 10 € bonus při dobití 20 € 🙂

          • michal says:

            Btw, ten bonus – jak to vypada – neni na sata v roamingu, ale pouze na data/volani ve Spanelsku :-/

  7. Radim says:

    Ahoj, pozor na to, je tam výběr 3 typů těchto GO karet. Ta první za 10 EUR s 15 EUR kreditem funguje na principu automatickém strhávání 8.95 EUR/ měsíc za samozřejmě ještě výhodnějších podmínek. Takže pozor na to a nepřekliknout se

  8. Rosťa says:

    Zdravím, je to trošku dotaz jiným směrem, ale nevíte někdo o nějaké aplikaci (turistické, mapa kempů) pro Korsiku a v češtině? Díky.

    • michal says:

      Diskutujme o SIM, nanjina temata jsou jina fora. Dik

  9. Tomáš says:

    Super, díky za info. Tuhle SIMku mam od minulýho roku, akorát jsem nevědel, že je tam tam volba Go Europe – vždycky kupuju kartu ve státu kam jedu. Každopádně u týhle SIMky je super, že online správu účtu rozchodíte i ze zahraničí – u portugalskýho Vodafone mi do ČR nepřišla ověřovací SMS. Dobíjim ji taky online, akorát mi tam v Opeře trošku haprovalo přihlášení, takže mi to trvalo pár minut, než jsem se tam prokousal, ale to už koukám asi opravili.

    Ale měl bych otázku, teď mam Mundo 1 Gb, je přechod na Go Europe a zpět zdarma? Ale na těch pár euro vlastně stejně moc nezáleží. A pak mě zajímá, jestli se něco nestrhává měsíčně – jednou jsem měl Carrefour.es a tam byla minimální měsíční útrata €3, takže když se SIMka nepoužívala a ležela v šuplíku tak to každej měsíc stálo €3.

    • michal says:

      Min utrata neni. Zmena je tusim zadara, ale nezarucuji. Overovaci sms chodi na to span.cislo

    • michal says:

      a platnost je 1 rok. Po roce bez vyuziti (utraty, dobiti) se SIM zruši včetně kreditu.

  10. Roman says:

    Vypadá to dobře. Objednal jsem. Díky
    Nenašel jsem funkční odkaz na dobití. Děkuji za radu.

  11. KLoK says:

    Koukám, že jsem udělal dobře když jsem jí objednal včera za 15/10 €
    Dnes podražili už mají jen 25/10 € a 20/6.50 €.

  12. Jirkaho says:

    Mají tam zmatek, ale za 25 € by měl být kredit 14€. Škoda, že podražili.

  13. Karel says:

    Mate nekdo zkusenost s nakupem pres ebay: http://www.ebay.com/itm/OFERTA-Tarjeta-SIM-ORANGE-MUNDO-PREPAGO-5-SALDO-NAVEGA-Y-HABLA-GO-EUROPA-/181746137232?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item2a50e9f890

    Cena je vyrazne nizsi. V jakou chvili se poskytuje cislo pasu? Diky.

    • Michal says:

      Já nakupuji běžně na ebay, zatím jsem žádal jen jednou o vrácení peněz a bylo to do 7 dnů, tady jde o pár stovek, tak bych se toho nebál. Číslo pasu jak píšou níže budou chtít při aktivaci. Otázka je, jestli to nebude třeba aktivovat ve Španělské síti.

      • michal says:

        Aktivace od mnou pouziteho dodavatele je udelana. Jinak je popsana na odkazu s popisem Sim karty, vcetne navodu jak se dostat do adminu a co zapnout/zkontrolivat

        • vojta66 says:

          Zdar, kartu jsem koupil od stejného uživatele přes ebay, vše došlo ok, ale ani po přihlášení na stránky orange.es nemůžu dobít CZ kartou…..to mě krapet štve před dovolenou….jde Vám to? dííky

  14. Honzík says:

    Zdravím, jelikož jsem letos v zimě naposledy využil od mého operátora vodafone balíček – internet v mobilu na den ( 50,- a data jsem využíval jako kdybych byl v ČR = 1,5 GB + vánoční akce s turbo internetem ) ještě než ho teď oficiálně 27. 6. 2015 zrušil, tak jsem mu poradně provětral data v zahraničí 😉 a to raději nemluvím jaký mám u Vodafonu měsíční tarif.
    A právě jsem hledal simkarty se kterými by bylo nejvýhodnější se připojit v zahraničí. Mě se jedná jen o Španělsko, tak musím poděkovat za tento článek. Ale padlo tady slovo Slovensko.
    U slovenského telekomu a jejich easy karta je pěkné dráha.
    No podívejte se, možná se pletu, ale za 1MB = 0,24€ v zóně 1 ,to už je lepší zaplatit těm našim vyděračům za 100MB = 69,- nebo alespoň, teď to má vodafone.
    https://www.telekom.sk/volania/roaming#predplatene-karty

  15. Honza Vobruba says:

    Ted Jsem v Chorvatsku a Tele2 nabizi predplacenou kartu za 50kn (185 Kc) s 3 GB dat, 1000 minut v CH a hovory do CR za 1,6 Kc/min. Karta a kredit plati do brezna 2016.
    Je to jen pro Chorvatsko, ale vyplati se i pri tydenni dovolene 😉

    • hop says:

      Můžu poprosit o link? Nějak to tam nemohu najít. Díky.

  16. (Tom) JNL.cz says:

    Pokud vím na webu operátora nelze dobít z české platební karty, zato minimálně na první dobití přes web operátora nabízí 50% bonus.

  17. Radek says:

    Máte s tímto někdo zkušenost? Data v zahraničí jedou, SMS pošlu, příchozí hovory jedou. Ale odchozí hovory nejdou. Je to tato orange karta.

    • Radek says:

      Tarif Go Europe mám aktivní.

    • vojta66 says:

      odchozí hovory možno pouze do Španělska a pouze v rámci země ve který jseš v roamingu, mám dojem, bohužel….

      • michal says:

        To si nejsem jist, ale me zajimala hlavne data

        • vojta66 says:

          Na roaming, nelze umístit ani přijímat hlasové hovory do / z jakýchkoli jiných než ty, ve Španělsku nebo v zemi, kde roamingu s touto kartou čísly. Citace: “Já jsem v současné době v Paříži, a mluvil s rep, mohu volat pouze v rámci Francie a do Španělska (ani jiné země v Evropě!) Toto je velký dealbreaker!” No, tato karta je zde vybavený pro použití dat. , nikoliv hlasové nebo SMS, VoIP je však možné.

          • ROMAN says:

            Ahoj,mam stejny problem. Data funguji perfektne, ale odchozi hovor v EU neudelam. Jak to vyresit? Dekuji

          • michal says:

            Dle popisu u karty je mozne delat roaming hovory ze zeme kde jste pouze do spanelska anebo do teto zeme. Jinak (z italie do CR) ne. Nevim zda to jde zapnout (za vice penez)

  18. Petr Zednik says:

    Mohli by mi prosím někdo říci, zda se lze s výše zmíněnou sim kartou připojit k internetu prostřednictvím účtování za jednotlivé prosurfované MB bez nutnosti pořízovat si denní balíček. Pokud ano, jaká je cena za jeden MB. Děkuji předem za odpověď.

  19. Cruzer says:

    Ahojda,
    mám problém ohledně dobití karty.
    Snažím se ju nabít, ale když se registruju tak mě má na to tel číslo dojít pin kod pro dokončení registrace a nějak nechodí 🙁
    Nevíte co s tím?
    Dále jak aktivuju ten internet na den plus volání?
    Dík moc za pomoc 🙂

    • Radek says:

      Je to bída. Taky mám problém. Dobití je podmíněno registrací, která mi nejde (jsem již registrovaný), heslo které mám v sms nefunguje, a nové poslat nejde (chyba poslání hesla – píšou na webu).
      Takže jsem trochu v pasti. Jako by nestačilo zadat číslo k dobití a kreditku.

      • Jirka_2 says:

        Už jsem to psal jednou. Orange umožňuje pro všechny své karty po celém světě dobíjení přes http://www.recharge.com . Je to sice za poplatek 1 EUR, ale funguje bez problemů i s českými kartami a nikde jsem se neregistroval.

  20. […] doručení Michala Bláhy jsem si teď ve Španělsku pořídil předplacenku od Orange a musím říct, že to je super […]

  21. Michal says:

    Díky za doporučení. Kartu jsem si koupil teď přímo ve Španělsku. Moje zkušenosti zde.
    http://www.hardyn.cz/zkusenosti-nejlepsi-datova-simka-pro-eu/

  22. […] doručení Michala Bláhy jsem si teď ve Španělsku pořídil předplacenku od Orange a musím říct, že to je super […]

  23. Vita Valka says:

    Simku jsem ted koupil ve Spanelsku. Nekolik postrehu:

    1. Data funguji a zda se, se spotrebovavaji po 20MB resp €0.20
    2. Koupil jsem 3 simky (limit je 2, ale pouzil jsem pas i obcanku) a vsechny jsou psane na jedno user ID, takze maji spolecny email a jmeno. Nicmene kredit a nabijeni ma kazda simka oddelene. Priste lepsi koupit to na tri zvlast pasy.
    3. Orange ma dva typy predplacenky, a ta Mundo Sim pry nejde kombinovat s Go Europe, takze to co mam ja, neni Mundo SIM, ale jen predplacenka druheho typu.
    4. Za €10 bylo nutne ihned utratit €8.95 za lokalni spanelsky balik dat (1GB) ktery expiruje za mesic od nakupu.
    5. Letni akcni bonus kredit podle me ma zivotnost jen mesic. Ten zaplaceny kredit plati rok.

    • michal says:

      Ha vychazim z informaci na wikia.com (linky v vlanku) a presne podle nich to probihalo a probiha. Vzdy slo o Mundo Sim s G bEurope

    • michal says:

      Ps: moje zkusenost nejen z ES je, ze informovanost lidi na pobockach je velmi spatna a je lepsi si veci overit na webu ci je donutit to “zkusit udelat”.

      • vojta66 says:

        Dokonce jsem z této simky volal na jejich help line pro English speaking customers. Hele to byl kabaret. Ten chlapec byl velice velice zmatený, anglicky uměla líp moje babička a ve finále mi povídá jestli umím Španělsky, že ten pracovník co mi může pomoci a umí anglicky je zrovna pryč. Chtěl jsem řešit potíže s dobíjením, on mi tvrdil, že to nejde s CZ kartou. a mimo Španělsko….(což samozřejmě jde, jak zde vysvětleno jinde v threadu). Teda jestli tam jsou všude odborníci jako tento seňor, tak potěš pánbu 🙂

    • vojta66 says:

      Mám Mundo Sim a aktivoval jsem si na jeich www Go Europe před půl hodinou….

      • pidžej says:

        A aktivoval si si jí u nás nebo ve Španělsku?

        • michal says:

          Aktivuje se prvnim pouZitim. Ja v cz

        • Vojta66 says:

          Aktivoval jsem to z jejich webu z Prahy z kanceláře

        • Vojta66 says:

          Pozor ale SIM jako takovou aktivoval prodejce ve Španělsku !

  24. arogantgc says:

    Zdravím, prosím o pomoc nebo jen ujištění, že to dělám dobře – přišla SIM, poslal jsem potřebné údaje a čekám na aktivaci. Je to ale už několik dnů, tak nevím. Čekal jsem, že to bude třeba do druhého dne hotové.
    U Vás to trvalo taky tak dlouho? Díky za info.

  25. arogantgc says:

    Dobrá, tak registrace, čekal jsem, že mi dají vědět.

    • arogantgc says:

      Asi je to slovíčkaření, ale psali si o data k aktivaci, takže by neměla přijít aktivovaná. Vyzkoušel jsem postup podle výše uvedeného odkazu ale skončím na tom, že mi nepřijde kód “On your phone you will receive a free text message containing a 7-digit number.”. Předpokládám, že když se nedokáže chytnout na žádného CZ operátora, tak stále není aktivní, nebo se pletu?
      Je to poprvé co používám SIM neCZ operátora, takže jsem předpokládál, že mi přijde SIM, prodejce jí aktivuje na základě poslaných údajů, strčím jí do telefonu a bude hotovo.

  26. Prosím o radu, která to přesně je? Mundo kartu tam vidím jen za 18E a 28E. Nikoliv za 15E. http://simcard.spainsur.com/ Nechci udělat chybu 🙂

Comments are closed.