Příjmy a dluhopisy Andreje Babiše – otázky, které nezazněly

Otázky ohledně příjmů Andreje Babiše a nakoupených dluhopisů, které dosud nezazněly. A měly by být položeny.

Online deník idnes.cz se brání mému tvrzení, že dělá PR Andreji Babišovi v tomto článku.

(koukněte na reakce před i po tomto tweetu)

Toto jsou otázky, které měly zaznít, ale nezazněly:

  1. Ve svém životopisu říká, že nikdy neměl miliardy v hotovosti. Z jakých zdrojů platil Andrej Babiš dluhopisy?
    1. Z dostupné hotovosti? Z půjčky?
    2. Doloží toto tvrzení doklady (bank.výpis, smlouvy, …)
  2. Pokud Agrofert potřeboval levné peníze na investice, proč nenabídl dluhopisy i veřejnosti a nakupoval pouze on sám? Zvlášť když koupil jen část vydaných dluhopisů?
  3. Z jakých transakcí je tvořena zbývající 1.005 mld Kč nezdaněných příjmů (AB dal jako příklad prodeje firem, akcií apod.)? Může to zdokladovat? A v tomto rozsahu je to i veřejně ověřitelné
  4. Kdo se mu stará o peníze? (“ta paní co se mi stará o peníze”)
  5. Proč nezadá nezávislý audit? (chce zadat jím navržený audit)
  6. Proč váže zveřejnění příjmů ze strany Finanční správy na jiné osoby? Je ochoten zbavit Finanční správu mlčenlivosti bezpodmínečně?

 

Položí někdo z respektovaných novinářů tyto otázky dodatečně?

print

3 thoughts on “Příjmy a dluhopisy Andreje Babiše – otázky, které nezazněly

  1. Lukas says:

    „Měl jsem plat asi šest set dolarů, z čehož jsem polovinu dával bokem a šetřil, abych mohl splácet dům.”
    Tak takhle si na ty dluhopisy vydělal… :-))

  2. Honza Janeček says:

    No ono jako jak je vidět na Čapím hnízdu, dluhopisech a jinde, tak se pan podnikatel velmi rád pohyboval na ostří nože, využíval nedostatky a mezery zákonů (jak sám tento týden dohledatelně tvrdí, když Kalouskovi mlátí o hubu, že ten zákon zavedl on sám, tudíž za tuto “operaci” AB vlastně může on).
    Takové detaily, jakože Agrofert vydal dluhopisy s úrokem 6% místo aby si půjčil od banky za 2-3%, + nemusí z toho platit daně + to má agrofert v nákladech a tudíž i on platí méně na daních, … to už je asi jen minidetailek 🙂 V některých případech se tomu říká tunel, když firma zkrachuje, v jiných ne.
    Ale hlavní je, že kritizuje ostatní, jak jsou zloději (=odsouzení + neodsouzení kvůli děrám v zákonech), ale sám to dělal a dělá úplně stejně. A když je problém, tak stačí jen začít řvát o jiných a je klid.. Za měsíc po tom pes neštěkne. #Sorryjako

  3. Maida says:

    Kdyby živnostník obral stát na daních o 90 tisíc, tak ho stáhnou z kůže. Kdyby disponoval nedoloženým příjmem, zdaní mu ho. Když ministr financí obere stát na daních o 90 milionů, je to OK. Když má nedoložené miliardy, ze kterých nakupuje dluhopisy, opět je to OK.
    Kde to žijeme? To se už nedá ani pojmenovat. A co to je za lidi, kteří fandí Babišovi a budou ho volit? Co to mají v hlavě? Marmeládu?

Comments are closed.