Jak získat nejnovější US seriály s českými titulky

Během poslední doby jsem dostal opakovaně stejný dotaz. Kde vzít aktuální (i starší) US seriály s CZ titulky.

Až velevážené mediální společnosti pochopí, že čím dříve a pohodlněji nám – zákazníkům – umožní zakoupení požadovaného obsahu, tím dříve většina lidí přestane stahovat a mnohem raději zaplatí pár korun/dolarů za to pohodlí. A podobné “návody” nebudou potřeba.

Edna + torrent/Ulozto

Edna.cz je skvělý český server o seriálech (převážně US). Kromě zajímavostí, drbů a informací jsou zde obvykle ke stažení titulky k jednotlivým dílům, často několik hodin či málo dnů po americké premiéře. Už mnoho let obdivuji nezdolné překladatele, kteří zdarma překládají jak o život i několik seriálů najednou.

Torrent či magnet link je zjednodušeně krátký soubor, který obsahuje informace potřebné ke stažení samotného filmu pomocí BitTorrent protokolu. Tento protokol se liší od HTTP tím, že se data (film) stahují nikoliv z jednoho místa (server), ale z mnoha různých počítačů včetně počítačů lidí, kteří si tento soubor právě stahují. Tím se dosahuje vysoké rychlosti stahování dat.

Nyní praktická ukázka pro seriál The Newsroom.

Na edna.cz si najdu sekci o seriálu The Newsroom. V sekci titulky vezmu poslední (k dnešku S02E04 = 2. Serie, 4. díl) a stáhnu. V ZIPu je soubor the.newsroom.2012.s02e04.hdtv.x264-2hd.srt. To je soubor s titulky. Jméno před .srt je důležité, protože ho použiju pro dohledání samotného filmu. (u jiných seriálů, třeba The Big Bang Theory jsou často 2 a více verzí titulků s různým časováním – pro SD a HD rozlišení).

Teď potřebujeme sehnat samotný seriál. Já preferuji stažení přes torrent, variantou je použít Ulozto.cz.

Upozornění: Používáním torrentu porušujete zákony ČR (protože během stahování dochází i ke sdílení dalším lidem. uTorrent je možné nastavit na pouhé stahování). Pouhým stahováním z uloz.to se zákony ČR neporušují.

Pro torrent je potřeba mít nainstalovaný program µTorrent.

Samotný seriál je nejlepší hledat přímo na torrent serverech (přes mediální masírku nejde o žádné nelegální servery) thepiratebay.sx nebo eztv.it. Google je často na nic. Preferuji ThePirateBay (nezapomeňte si zapnout blokovač reklam a pop oken). Název souboru dám do hledání a vypadne mi pár odkazů. Vyberu ten, který má nejvíce podobný název a současně nejvíce Seeders nebo Leechers (SE/LE).

Screen Shot 2013-08-12 at 21.35.46V tomto případě jde o čtvrtý odkaz.

Kliknutím na magnet se otevře µTorrent a během pár minut až hodin se seriál stáhne. Pokud někdo potřebuje vše dostat do Apple TV, stačí postup ze staršího článku Filmotéka pro AppleTV snadno a inteligentně. Jinak stačí pustit VLC a užít si seriál.

Jiné cesty

Pro starší seriály buď funguje varianta 1, anebo jsou často celé série i s titulky ke stažení na Uloz.to. Pokud ne, na titulky.com jsou titulky k mnoha starším seriálům i filmům a na torrentech / uloz.to zbytek.

Poslední, malinko odvážnější cestou, je zaplatit se členství na některém z českých torrent serverů (např. cztorrent.net), které se specializují na české filmy, seriály a zahraniční s titulky a dabingem.

 

Pár dobrých seriálů:

print

15 thoughts on “Jak získat nejnovější US seriály s českými titulky

  1. Mirek says:

    Ještě používám hodně http://torrentz.eu, je tam na výběr více trackerů.

  2. Ondra N. says:

    Ahoj,

    jsem začátečník, ale vše mi dle tvého návodu funguje. Jen nevím, jak v programu uTorrent nastavit, abych neuploadoval. Našel jsem jen v menu Max. rychlost uploadu = a tam když dám 0, tak je neomezená a když dám 1 kbs, tak stejně něco odesílám. Pls poraď, jak na to 🙂 Děkuji.

  3. Tonda says:

    Piratebay je super z pohledu warezaka. Od doby co jsem si ale vyzkousel byt i na druhe strane, doporucuju vyuzit jakehokoliv jineho trackeru.

    Vsak si zkuste je pozadato stazeni obsahu, ktery je Vas. Uz na webu se vam vysmejou:

    Also note that we do not remove _any_ content, what-so-ever, if it is not wrongly labeled.

    Seriously, NO legal content will be removed. Whatever it is. Do not even write to us about it.

  4. ku4ik says:

    kasli nato uploaduje kazdy, nebud posera !! Nikdo si pro tebe neprijde, ty ses pro ne jen mala ryba v tomhle oceanu zvanem internet :)))

  5. Lukas R. says:

    Zdravim,
    super clanek pro sosace – zacatecniky! Ja taham uz nejakou dobu a preferuju servery k torrentum, ikdyz to sem tam muze zabrat vic case nez najdu nejakej decentli link. Jinak proc pisu, jen tak pro zajimavost BskyB ve Velke Britanii uz blokuje nektere torrent searche, viz okno po najeti na thepiratebay.sx http://i40.tinypic.com/e6zyn8.png

  6. Jakub says:

    Tohle je pokrytectvi a obrovska demagogie !
    Rikat, stahujte si co chcete, co na tom, ze podporujete zlodeje a zprostredkovatele tech zlodejin. Protoze,abyste si lide mohli stahovat, musel ten obsah nekdo ukrast a nekdo jiny ma business postaveny na tom, ze to stazeni zprostedkuje, treba jako zminene Uloz.to , byt se tvari jen jako server na sdileni dat, ktery je vlastne proti piratstvi.

    Byt souhlasim s tim, ze vlastnici obsahu ten stav muzou (a meli by) zmenit tim, ze zmeni svoji obchodni politiku. Neverim ale, ze piratstvi zmizi. Vyznamne vetsi cast stahovacu bude stahovat i nadale, protoze je to jde, jde to pomerne jednoduse a vzdy neco usetri. Je to trochu podobne jako jizda MHD na cerno.

    Pokud nekde existuji realna cisla, ktera ukazuji jak se snizi uroven piratstvi pri legalnim zpristupneni obsahu velmi rad se podivam.

    To v cem vidim tu demagogii je postoj : “Pokud se vlastnik/vyrobce rozhodl u sveho obsahu/produktu mi nedat sanci si jej legalne koupit tak pujdu a stahnu/sezenu/ukradnu si ho sam” To preci nejde !
    Navic velka cast obsahu legalne koupit jde uz i v Cesku. Muze se mi nelibit jak brzy po vydani, v jake kvalite, na jakych zarizenich s jakym business modelem, ale jde. Pokud se treba vlastnici The Newsroom rozhodli to jeste nepustit pro nas region, nebo to nase televize a distributori nejsou ochotni koupit, nic nedava divakum moralni pravo na to si ten serial jit ukrast jinam !

    A slovickareni stranou. Byt stahovat nemusi byt trestne, je kazdemu jasne, ze ten kdo vlozil penize do sveho vyrobku, v tomto pripade treba filmu, ten film vlastni a prodava jej dal, tudiz pokud si ten film stahnete a vyrobci nic nezaplatite v podstate se podilite na kradezi. Pokud neco zaplatite, platite jen za telekomunikacni sluzby (viz cenik uloz.to). Tohle ale kazdy stahovac vi a je mu to uplne jedno.
    Aby to nebylo tak jednoznacne, samozrejme se na tom napr. v cesku podili i velke firmy, ktera jsou jinak oficilne proti piratstvi napr. mobilni operatori, protoze maji sami prijem z sms plateb.

    • michal says:

      Nesouhlasim, ze jde o demagogii, ale o do jiste miry trzni chovani. (nechci slovickarit, o slovo “demagogie” se nehadejme, to neni podstatne).

      Maly priklad z CR. Sverak se soudil s Uloz.to a dalsimi, ze jsou tam ke stazeni jeho filmy (podrobne u Dana Docekala http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2018135 ). Ale online zadny z filmu nenabizi, prakticky zadnym kanalem.

      Trh – divaci – ale pozaduji komfort, na ktery si postupem casu zvykli – mit moznost obsah konzumovat online/na PC/…. . Pokud – z libovolnych duvodu – autor dila tuto moznost nenabizi, nemuze se do urcite miry divit, ze divaci hledaji cestu, jak svoji potrebu uspokojit.
      Postup – pro me – je to nepochopitelny z toho duvodu, ze je jiz praxi dokazano, ze online nabizeny film nijak nezvysuje riziko piratskeho sireni, ale naopak. To, ze Sverak film “Kuky se vraci” nabizi pouze na DVD, je obdobne situaci jako by O2 Telecom nabizel pripojeni k internetu pouze pres modem 33.6.

      Duvody, proc ten film nenabizi online nechapu. Investicny naklady jsou 0 (protoze digitalizovane to ma), provize je 30% (coz je mene, nez plati v retailu) a riziko upirateni je irelevatni.

      A posledni, zasadni vec – stahovani filmu je LEGALNI. Muzeme diskutovat o tom, zda je to moralne spravne, ale z hlediska prava je to v poradku. To neni omluva, ale konstatovani faktu.

      Pokud budu mit v dalsich dnes cas, najdu studie z US, UK a skandinavie, ktere explicitne ukazuji, ze snadna dostupnost hudby a filmu online navysila zisky spolecnosti nad ci k puvodni urovni prijmu z doby DVD a vyrazne snizila miru piratskeho stahovani. A existuje i nekolik studii, ktere ukazuji, ze i vysoka mira “piratskeho” stahovani nema negativni vliv na online prodeje hudby, protoze toto stahovani je z hlediska chovani uzivatelu brano jako “trial”. I pres stazeni dojde relevantnim procentu pripadu k nasledne koupi.

      • Bob says:

        Nejen filmy a hudba, ale i knížky – napsal jsem jednomu českému vydavateli, že bych rád některé jejich knížky koupil v elektronické podobě (epub) abych to mohl číst ve čtečce. Nenamáhali se ani s odpovědí, tak jsem si je z netu stáhl aspoň naskenované v pdf. Nedali mi jinou možnost, jak knížky do čtečky dostat Chtěl jsem zaplatit stejnou částku jako za tištěné, jenže oni moje peníze nechtěli.

  7. ABC says:

    Torrent je zastarala a hlavne nebezpecna cesta. Torrent je oblibeny u mnoha vladnich i nevladnich spolecnosti zamerenych na nelegalni obsah na netu. Vubec nemate moznost zjistit, zda Vas tracker nesleduje. Vetsina pirate byla objevena diky Torrentu.

    Cloudova uloziste typu Uloz.to, Fastshare, Share-rapid a desitky dalsich jsou bezpecnejsi a rychlejsi….

    • michal says:

      Diky za upozorneni, je dobre znat i mozna rizika torrent/magnet linku, protoze realne existuji.

  8. Jakub says:

    MIchale v tomto pripade je to demagogie od Vas.

    Ano od stahovacu to lze povazovat za jisty druh trzniho chovani. Prakticky, tak jak jsem psal konzumuji obsah zdarma, prestoze si jsou vedomi toho, ze to je svym zpusobem participicapce na kradezi a prave proto, ze to neni protizakonne.

    Souhlasim s tim, ze prichodem internetu doslo k zasadni premene z divaka na uzivatele a tudiz specialne v pripade distribuce a prodeje obsau neplati “stara pravidla” obzvlast kdyz internet prinesl i v jinych oblastech model “skoro vse je zdarma”. Potom dochazi i k tomu, ze konzumace obsahu zdarma muze pomoci k prpagaci titulu a jeho naslednym prodejum.
    Take uplne nechapu chovani vlastniku a jsem BTW dlouhodobym propagatorem online videa a online distribuce. Jen nechapu, ze to muze byt pouzivano jako argument pro podporu stahovani.

    Vlastnik si muze se svym majetkem delat co chce a spotrebitel si preci nemuze uspokojeni sve potreby vynucovat podporou kradeze.
    Mimochodem pamatuji akci Internet proti monopolu a tehdy pri tlaku na monopolni telecom nidko nepodvadel.

    Takze znovu rikam, chapu, ze stahovani je v CR legalni, ale podobne nazory jako ten Vas jsou cirou demagogii. Je to podobne jako navody na tema,jak se (legalne) vyhnout treba placeni pokut za spachane dopravni prestupky.

    • Václav says:

      Chápu, že to považujete za neetické chování.

      Pak by mě zajímal Váš názor na to, že platíme téměř u všech elektronických zařízení poplatek za možnost kopírování autorských děl.

      • Jakub says:

        To je zlodejina za bileho dne a jeste navic zakotvena v zakone ! V podstate se porusuje presumpce neviny a vsichni jsme rovnou oznaceni za pirati, kteri sve flashdisky, hradddisky, cdcka i tiskarny pouzivaji jen ke kopirovani autorskych del.
        Je preci uplne absurdni rict, ze jako kompenzaci pro autory za kopirovani del jim dam cast ceny z kazdeho prodaneho nosice. Navic, kdyz ty ceny jsou uplne minimalni a cena odvedena treba za 1 TB harddisk je uplne smesna v porovnani s tim, kolik se na nej vejde treba “ukradenych” filmu.
        Bohuzel tento stav zrejme vyhovuje hlavne autorskym svazum. Urcite na nem ale nic nevydelaji sami autori.

  9. David says:

    Jak je to s autorským poplatkem, který se platí z každého nenahraného DVD? Tyto peníze jdou podle zákona kolektivním správcům autorských práv (OSA a spol.). Měl jsem za to, že tento poplatek je určený k vyrovnání autorských práv za data vypálené na tomto DVD. Je to sice uhozený a nevím, jak to pak spravedlivě rozdělují, ale je to zákon a já na své straně tedy autorský poplatek zaplatil. Souhlasíte, nebo je to jinak?

    • rony says:

      zaplatil si nieco ako nahradu, povedzme pokutu. ale kupovanim medii si nepredplacas nic take ako sosanie filmov.

      netreba ma napadat, rovnako ako ty si myslim, ze pausalne nahrady su svinstvo.

Comments are closed.