Startup Summit 2012

První ročník Startup Summitu od TyInternety jsem si skvěle užil. Jako posluchač, moderátor diskuze na jevišti a v předsálí potkal a pokecal se spoustou známých. Nestihl jsem mentorskou roli v našem boxu investorů 42Angels a diskuzi o státním Seedfondu, která prý byla epická (hlavně díky výkonu Ing. Mariana Piecha Ph.D. z MPO + jeho foto z jiné akce). To mě mrzí moc.

Ondra Raška (Miton) a Ondra Bartoš měli rozseknout, co je lepší – lokální či globální business?

Protože jsou oba rozumní, nevyhrál nikdo.


Druhý diskuzní blok (PŘÍSTUPY K BUDOVÁNÍ FIRMY) s Jakubem Machem a Rasťou Turkem  jsem moderoval já.

Jakub vystoupil poměrně ostře proti módě startupů, “zbytečných” mentorů a vyhozených investic a publikum naladěné na přesně opačnou strunu mu to dalo pěkně najevo. Jen mě mrzí, že příspěvky do diskuze od Ondry Bartoše (Credo) či Margarety Křížové(Den D) byly zbytečně osobní a bez argumentů.

Více si cením nesouhlasných hlasů a respektování práva na jiný názor a možnost jeho prezentování.


Po nás právem zazářila Geewa a Miloš Endrle


Odpolední blok začínala všemi očekávaná debata ohledně státního Seedfondu. Podle ruchu na Twitteru a vyprávění očitých svědků jsem si jist, že Petr Očko z MPO bude ještě dlouho litovat, že na akci nepřišel osobně (jak bylo plánováno) a poslal za sebe náhradu.


Díky bohu za lidi jako je Honza Šedivý (ex-Google, nyní ČVUT), kteří konečně po 20-ti letech ukazují vysokým školám, jak spolupracovat se soukromou sférou a jak skutečně podpořit aktivitu studentů.


Na přehlídce 5CZ + 4SK hottest startupů (jejich pitche) zazářil Matěj Vtáčnik jako vtipný moderátor a SingSomething s falešným (ale božím) zpěvákem Vladem Hrinčarem. Já soukromě ocenil zapojení Doporucim.cz do akce jako nástroj hodnocení startup pitchů. Přišlo celkem 280 SMS hlasů pro 9 startupů od asi 250 lidí. Fantazie.


Na konci mě zaujala pěkná přednáška o počátcích, současnosti a budoucnosti SocialBakers. Poučné.

 

PS: Na akci byl rozhodně nadprůměrný počet žen. Toho si všimli jak účastníci, tak moderátoři akce. Tradičně po geekovsku.

print

One thought on “Startup Summit 2012

Comments are closed.